ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه ورق آهنی است که سطح آن برای جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی، سایر عوامل طبیعی، با لایه ای از فلز روی پوشانده است، به همین جهت به عنوان ورق های مقام در صنعت شناخته می شوند. این ورق ها طی فرآیند نورد سرد تولید می شوند. همچنین ورق های گالوانیزه در میزان coting با یکدیگر متفاوت هستند, به این معنا که هرچه میزان روی بر سطح آهن بیشتر باشد coting ورق نیز بالاتر است.
انواع ورق گالوانیزه:
ورق گالوانیزه به صورت صاف و مسطح و یا به شکل موج دار در مدل های سینوسی یا ذوزنقه ای در رنگ های متفاوت ساخته می شود. مدل های موج دار بیشتر برای پوشش سقف ها و شیروانی ها استفاده می شود.
این ورق از ضخامت 0.25 تا 2 میلیمتر و به دو صورت رولی و یا ورق مستطیلی برش خورده به بازار عرضه می شود. همچنین وزن عمومی رول ها بسته به و کارخانه تولید کننده و ابعاد رول بین 5 تا 7 تن می باشد.
کاربرد ورق گالوانیزه
ورق گالوانیز به دلیل مقاوت بالایی که در برابر عوامل طبیعی دارد، کاربرد وسیعی در صنعت دارد که شامل موارد زیر است:
- بدنه و سقف سوله
- اجزاء مختلف ساختمان
- لوازم خانگی و کالاهاي برقی
- اجزاي خودرو وپانل هاي مخصوص بدنه
- فریم بندي و چارچوب هاي فولادی
- لوله و پروفیل سازي (لولههای انتقال نفت و گاز)
- قفسه سازي و راك
- نورد مجدد و پوشش دهی
- اجزاء ماشین آلات کشاورزي
وزن ورق گالوانیزه
وزن ورق گالوانیزه برحسب متغییر های طول، عرض و ضخامت محاسبه میشود. باید به این نکته باید دقت کرد، که با توجه به اینکه ورق گالوانیزه از دو نوع فلز ساخته می شود، پس ضخامت آن مجموع ضخامت فلز پایه و ضخامت پوشش روی است. به طور کلی وزن ورق گالوانیزه از فرمول زیر بدست میاید.
محاسبه وزن ورق گالوانیزه = طول×عرض×ضخامت×7.85 / 1000
ضخامت پوشش ورق
استانداردهای متفاوتی حداقل ضخامت پوشش را تعیین می کند اما در کل حداقل ضخامت پوشش توسط گالوانیزه کنندگان تعیین می شود و مهمترین فاکتورهایی که ضخامت و ظاهر پوشش گالوانیزه را تحت تاثیر خد قرار می دهند شامل ترکیب شیمیایی فولاد، شرایط سطحی، کار سرد انجام شده روی فولاد قبل از گالوانیزه، زمان غوطه وری در حمام، نرخ خارج کردن از حمام، متالورژی فرایند گالوانیزه و نرخ سرد کردن فولاد هستند.