قوطی پروفیل

پروفیل Profile به معنای ثابت بودن مقطع در طول است. قوطی پروفیل یکی از مهم ترین مقاطع فلزی در صنعت، ساختمان سازی و راه سازی می باشد که دارای انواع مختلفی از جمله قوطی پروفیل استیل، قوطی پروفیل آهنی و قوطی پروفیل آلومینیومی می باشد، اما نوع قوطی پروفیل آهنی پرکاربرد ترین قوطی در بین انواع قوطی فلزی دیگر است.
هنگام انتخاب پروفیل باید به محصول و یا سازه ایی که قرار است پروفیل ها را در آن بکار بگیریم، توجه داشته باشیم، درواقع قوطی پروفیل بسته به نوع و کاربرد آن دارای ابعاد گوناگون است؛ به عنوان مثال قوطی پروفیل های مستطیل و مربع شکل در صنایع خودرو سازی، ساختمان سازی و حتی ساخت صندلی، پایه میز، نرده و درب و پنجره استفاده می شود، اما قوطی پروفیل هایی با مقاطع بزرگتر ،که معروف به پروفیل ستونی ( قوطی ستونی ) هستند، با ضخامت ۲/۵ تا ۸ میلیمتر در ساخت ستون و اسکلت فلزی ساختمان ها به کار می روند.
انواع پروفیل های فولادی
انواع پروفیل های فولادی را به دوسته ی باز و بسته طبقه بندی می کنند.
- پروفیل های باز شامل انواع تیرآهن، ناودانی، تسمه، نبشی و میلگرد می باشد.
- پروفیل های بسته شامل لوله، قوطی و انواع پروفیل های درب و پنجره می باشد.
قوطی پروفیل
قوطی پروفیل معمولا به دو روش غیر مستقیم و مستقیم تولید می شود. پروفیل باز، همان طور که درباره ی آن گفته شد، به روش مستقیم تولید می گردد. قوطی پروفیل باز با ضخامت و ابعاد گوناگونی ساخته می شود. قوطی پروفیل های بسته نیز برای مصارفی همچون درب و پنجره، پروفیل های درب کرکره برقی و … استفاده می شود.
قیمت قوطی پروفیل
قیمت قوطی پروفیل نیز همانند میلگرد، تیرآهن و ورق آهن، به نوسانات قیمت آهن آلات بستگی دارد اما در مقایسه با مواردی که ذکر شد از نوسان کمتری برخوردار است.
این قیمت با توجه به ابعاد، ضخامت، جنس و کارخانه ی سازنده قوطی پروفیل متفاوت است. در بازار ایران پروفیل های مختلفی وجود دارند و گستردگی آن ها به حدی است که انتخاب آن برای کاربران و سازندگان پروژه های عمرانی بسیار دشوار کرده است، اما خوشبختانه عمده بازار پروفیل ایران در اختیار شرکت های ایرانی قرار دارد و تنها در موراد خاص واردات پروفیل صورت می گیرد.